Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]FIFA13 - Wibracje i odłączenie pada.

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Do FIFY13 mam zwykłego pada.

Emulowałem go programem DS3 Tool żeby działał jak te na Xboxie.

Problem jest taki, że w momencie uderzenia w słupek/poprzeczkę pad dostaje na 2/3 sek. wibracji i totalnie odłącza go z gry.

Muszę wtedy dokańczać mecz na klawiaturze.

Wiecie może gdzie leży problem?

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Do Fify 13 nie musisz emulować pada. On będzie działał, tylko, że bez prawego analoga. A nawet do tej zmiany są sposoby bez emulatorów.

Z tego co pamiętam ja sposob znalazłem dopiero na yt.

Nie jestem pewny czy to był ten filmik, ale sposób właśnie taki. Poza tym ma sporo plusików w stosunku do łapek w dół.

giphy.gif

Opublikowano

Do Fify 13 nie musisz emulować pada. On będzie działał, tylko, że bez prawego analoga. A nawet do tej zmiany są sposoby bez emulatorów.

Z tego co pamiętam ja sposob znalazłem dopiero na yt.

Nie jestem pewny czy to był ten filmik, ale sposób właśnie taki. Poza tym ma sporo plusików w stosunku do łapek w dół.

Masz rację, wcześniej pad nie działał mi z prawym analogiem, natomiast nie było wibracji.

Zobaczę ten tutorial i dam znać ;-)

Opublikowano

Teraz, już nie używasz tamtego emulatora ? I czy dalej problem występuje akurat po wibracjach, czy teraz po prostu prawy analog nie działa tak jak należy ?

giphy.gif

Opublikowano

Usunąłem DS3 Tool to przestały działać oba analogi.

Pobrałem ten plik od Noroxora - działa na tej samej zasadzie co DS3 Tool - słupek/poprzeczka i pad nie działa + powstają wibracje.

Również patent z poradnika nie działa.

Opublikowano

Usunąłem DS3 Tool to przestały działać oba analogi.

To prawdopodobnie sobie tym emulatorem po prostu namieszałeś, no bo sam mi wcześniej przyznałeś rację, że wcześniej działał Ci padzik normalnie z wyjątkiem prawego analoga.

Masz rację, wcześniej pad nie działał mi z prawym analogiem, natomiast nie było wibracji.

Teraz zdałoby się cofnąć do stanu sprzed emulowania, w moim mniemaniu.

giphy.gif

Opublikowano

To prawdopodobnie sobie tym emulatorem po prostu namieszałeś, no bo sam mi wcześniej przyznałeś rację, że wcześniej działał Ci padzik normalnie z wyjątkiem prawego analoga.

Teraz zdałoby się cofnąć do stanu sprzed emulowania, w moim mniemaniu.

Tu masz rację.

Nazwa się mu na coś zmieniła i teraz w każdym ustawieniu wraca do tego z DS3 Toola.

Chciałem go odinstalować, ale opcja 'Odinstaluj' jest jakby wygaśnięta i nie mogę jej kliknąć.

Opublikowano

Nazwa się mu na coś zmieniła i teraz w każdym ustawieniu wraca do tego z DS3 Toola.

Próbowałeś może przez panel sterowania ?

Albo w originie spróbuj biblioteka, ppm na fifę i napraw instalację.

giphy.gif

Opublikowano

Próbowałeś może przez panel sterowania ?

Albo w originie spróbuj biblioteka, ppm na fifę i napraw instalację.

Tu nie chodzi o Origin, tylko o pada.

Próbowałem właśnie przez panel.

Opublikowano

http://www.dobreprogramy.pl/Unlocker,Program,Windows,12240.html

Ten program pozwala na usuwanie plików, nawet gdy są używane przez aplikacje, więc dzięki niemu możesz spróbować pozbyć się programu z komputera, może uda Ci się dzięki niemu coś zdziałać, jeżeli nie to na tą chwilę nie mam pomysłu co zrobić, żeby przywrócić stan sprzed używania tamtego emulatora. Jeżeli uda CI się to zrobić, możesz wrócić do poradników, które są w temacie.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...